Emilia a Tavola

Voor liefhebbers van lekker eten.Emilia a tavola, letterlijk vertaald betekent dat Emilia aan tafel, is een bedrijf uit Casalgrande dat de liefhebbers van lekker en eerlijk eten kennis wil laten maken met de beste tradities op gebied van de Italiaanse keuken. En dan ook nog eens vooral met producten die exclusief uit de regio Emilia komen. Emilia a tavola wil deze unieke, pure en authentieke streekproducten via de Gardameerkrant bij u introduceren, zodat u ze ook leert waarderen.Wat zijn de geheimen achter de producten van Emilia a tavola?

Ten eerste aandacht voor details vanaf de vroegste stadia van rijping. Voorts een passie voor het oude ambacht, gestoeld op antieke tradities en overgeleverd van generatie op generatie. Natuurlijk oog hebben voor het delicate evenwicht tussen geuren en smaken van producten die zijn voortgebracht op een rijke, vruchtbare grond. En tenslotte de kwaliteit van de gekozen grondstoffen. Dat zijn de elementen die van de Prosciutto di Parma, de Parmaham, een van de meest representatieve en wereldberoemde producten van Made in Italy gemaakt hebben. 

De Prosciutto di Parma (afgeleid van het Latijnse perexsuctum, wat letterlijk droog betekent) is een mooi, gezond en puur product. Natuurlijk worden er geen conserveermiddelen of andere toevoegingen gebruikt bij de productie, en juist dat heeft een smakelijk en volledig natuurlijk product tot gevolg. Daarnaast wordt de kwaliteit van het eindproduct bepaalt door de mensen die de ham zouten. En door het delicate proces van droging van de hammen door de lucht die vanaf de heuvels in de buurt van Parma waait. Het is vooral die speciale kwaliteit van de lucht en het microklimaat die dit op zich tamelijk beperkte territorium zo ideaal maken voor de productie en de natuurlijke rijping van de Prosciutto di Parma. Want het is deze rijping die de ham zijn specifieke zachtheid en smaak geeft, waardoor je die met geen enkele andere kunt vergelijken. De Prosciutto di Parma heeft het predikaat DOP, vanwege de uiterst strenge kwaliteitscontroles en een lang en consequent uitgevoerd productieproces dat uitmondt in een zorgvuldig examen.
Als bij dat laatste onderzoek alles in orde blijkt te zijn, krijgt het product het zegel van de hertogelijke kroon, wat een onbetwistbaar teken is voor de consument dat deze ham authentiek is en absoluut de toets der kritiek heeft doorstaan.
informatie documenten:Interesse (om te importeren)? Mail naar Italian Links And More voor meer info, het complete assortiment, een offerte op maat of direct contact met de producent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten