Fattoria Naturale

Midden in de Berkelse polder wappert een Italiaanse vlag, niet uit chauvinisme maar puur als herkenningspunt voor de bezoekers die naar de Noordeindseweg komen. Boerenzoon Alfredo de Lotto is op twintigjarige leeftijd zijn conservatieve dorp San Vito di Cador ontvlucht. Jaren later heeft hij samen met Friso Haring de agroturismo meer leven ingeblazen.


Een agroturismo is een van oorsprong Italiaanse boerderij. Hier worden biologische producten verbouwd, veelal met een restaurant waar deze producten bereid worden. Fattoria Naturale is tegenwoordig alleen nog in het bezit van vlees vee, wat resulteert in volle aandacht voor de dieren en een ruime leefomgeving. Alfredo en Friso gaan elke twee weken persoonlijk naar ItaliĆ« om producten zoals biologische wijnen, verse pasta’s, kazen, vleeswaren, olie en olijven te kopen voor de winkel en het restaurant.


Naast de stal is het restaurant gevestigd. Er wordt hier op reservering een authentiek en ambachtelijk diner bereid. Een sfeervolle zaak met brandende houtvuren met daarop ketels met warm water. Op de achtergrond klinkt Italiaanse boerenvolksmuziek. Als gast waan je je in een stukje ouderwets Italiƫ en er wordt gezegd dat de geschiedenis van 200 jaar hier herrezen wordt.
adres
Fattoria Naturale
Noordeindseweg 107a
2651 LG Berkel en Rodenrijs
010 511 66 44

Reservering mogelijk vanaf 14 personen.

lunch
Za vanaf 13.00 uur

winkel
vr 12.00-17.00 uur
za 10.00-17.00 uur

Fattoria Naturale op FACEBOOK.

De WINKEL van Alfredo.

Eten bij de ecologische boer Alfredo De Lotto.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten